Sju år gammel jente står alene foran den store skoleplassen, med ryggsekk på.

Hva slags hjelp kan barn og unge med sansetap få når de opplever psykiske vansker?

Alle kan få psykiske vansker eller lidelser gjennom livet. Mennesker med sansetap kan likevel ha en ekstra sårbarhet for psykisk uhelse. Hverdag, skole og aktiviteter kan være strevsomt når du ser eller hører lite eller ingenting. Men hvordan foregår egentlig behandlingen du kan få ved NBSPH?

Skjermdump fra videoen i artikkelen. Du ser Kristin og Margrethe fra synsteamet som snakker.

I denne videoen får du god informasjon om NBSPHs tilbud til barn og unge. Videoen er tekstet og stemmetolket. Fagfolkene fra vårt synsteam for barn og ungdom snakker her mye om synshemmede. Men synshemmede og hørselshemmede kan oppleve et slit i hverdagen som har mye til felles, og vi gir behandlingstilbud til både hørselshemmede, døve, svaksynte, blinde og døvblinde – i alle aldre.

Klikk på bildet over for å spille av.